Son yıllarda ülkemizde yaşanan hukuki ve idari alanlardaki kurumsal/yapısal erozyonun göstergesi olarak Türkiye’nin puanları dünyadaki tüm hukuk devleti ve yönetişim endekslerinde gerilemektedir. Bu endişe verici durum karşısında, Türkiye’de ivedilikle reforma tabi tutulması gerektiğini düşündüğümüz beş ana kurum/yapı (Yasama, Yargı, Kamu İhale Rejimi, Kamu Personeli Rejimi ve Medya Bağımsızlığı) belirlenmiştir ve bu alanlarda aciliyetle atılması gereken adımların belirlemek ve kamuoyu ve karar alıcılar nezdinde savunuculuk faaliyetleri gerçekleştirmek üzere Türkiye Yapısal Reformlar Projesi’ni 2019 yılının son ayları itibariyle başlatmış bulunmaktayız. National Endowment for Democracy’nin desteğiyle hazırlanan ve iki yıl sürecek olan Yapısal Reformlar Projesi ardından, hazırlanacak reform önerilerinin Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve iyi yönetişim alanlarında yol gösterici olmasını hedeflemekteyiz.

Projede:

a) İhtiyaç duyulan yapısal reform adımlarını acilen tanımlamak ve somutlaştırmak.

b) Türkiye'de TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin programlarına yapısal reform vaatlerinin dahil edilmesi için savunuculuk yapmak. 

Bunları yapabilmek için:

– 5 yapısal reform alanını tam olarak tanımlamayı

– Parti programlarında yapısal reform vaadine yer vermiş siyasi partiler ile ortak hareket ederek bir savunuculuk planı oluşturmayı

– 5 adet çalıştay, 1 konferans, sosyal medya ve ana akım medyada savunuculuk faaliyetleri ile TBMM ve sivil toplum ziyaretleri yapmayı planlıyoruz.

 

Önceki İçerikToplumsal Kontrol Yöntemi Olarak Zorunlu Eğitim
Sonraki İçerikAkp Tecrübesinden Çıkarılacak Siyaset Dersleri