Raporun amacı tarihi bir eşikten geçerken Türk Dış Politikası’nı nasıl bir geleceğin beklediğine dair öngörülerde bulunmaktır. Ancak bunu yaparken, şu an bulunduğumuz noktaya nasıl geldik sorusu ihmal edilmeyecektir. Suriye İç Savaşı’nın sebepleri, gelişimi ve bitiş süreci ele alınacaktır. Hemen ardından, bu süreçte Türkiye’nin politikasına odaklanılacak ve bu politika sonucu Türkiye’nin maruz kaldığı tehditler incelenecektir. Sonuç kısmında ise, Suriye İç Savaşı’nın aktörleri ve Türkiye’nin mevcut pozisyonları çerçevesinde bir gelecek perspektifi sunulacaktır.
İç Savaş Sonrası Suriye ve Türk Dış Politikası
Radikalleşme, demokrasi talebiyle başlayan Arap Baharı’nın bütün masumiyetini silip süpürdü. Bu sayede, Esad yönetiminin diplomatik performansı hatırı sayılır bir şekilde arttı ve rejime verilen destek daha meşru bir hal aldı.
Posted ByBurak Bilgehan Özpek
Akademisyen, Doç.Dr.
Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Bölümü’nden yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. Doktora sonrası araştırma projesini King’s College Savunma Çalışmaları Bölümü’nde tamamladı. De Facto devletler, çatışma, demokratikleşme, Türk Dış Politikası ve güncel Ortadoğu politikaları üzerine yaptığı araştırmalar Journal of International Relations and Development, International Journal, Iran and the Caucasus, Turkish Studies, Global Governance, Israel Affairs, Middle East Critique ve All Azimuth gibi dergilerde yer aldı. 2017 senesinde Peace Process Between Turkey and the Kurds: Anatomy of a Failure kitabı Routledge tarafından yayımlandı. Ortadoğu politikaları ve araştırma yöntemleri üzerine dersler veren Özipek halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
İ
Okumaya Devam Edin
Çocukluk Dönemi Aşılarına İlişkin Karşılaştırmalı Bir Analiz: Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye
Bulaşıcı hastalıkların her biri, sürü bağışıklık sağlama konusunda farklı bir eşiğe sahiptir. Ancak, bir hastalığın sürü bağışıklama yüzdesine ulaşıldığında aşılanmamış kişiler de tıpkı aşılanmış kişiler gibi hastalıktan korunmuş olmaktadırlar.
Ekonomik durgunluktan çıkılması için yapılması gereken sorunun kabul edilip bir hasar bilançosu oluşturulması ve kısa vadede bu hasarın nasıl giderileceğine ilişkin bir yol haritası sunulmasıdır.
COVID-19 öncesinde ABD ve Çin, ABD ve AB ve diğer ülkeler arasında ortaya çıkan ticaret savaşları, ülke ekonomilerinin hem kaynak ve altyapı hem de teknolojik olarak kırk yıllık küreselleşme sürecinin